Pozor, pozor – deň svätého Valentína sa blíži! A aj keď ide o sviatok, ktorý je tradíciou predovšetkým v anglosaských krajinách, postupne začína získavať na obľube i u nás. Je to predsa len zámienka na to vyjadriť drahej polovičke nehynúcu lásku. Zatiaľ čo jeden kupuje kvetiny, iný siahne po parfume či bonboniére a niekto dokonca pečie.
Urobte i vy radosť svojej milovanej či milovanému tým, že pripravíte nepečený jahodový cheesecake sa zamatovo hladkou konzistenciou a krémovou chuťou, ktorý nadchne najmä tých, ktorí žijú zdravo a strážia si jedálny lístok. Vreceptu totiž nenájdete žiadny cukor ani maslo. Pochutí si však každý.
Recept na nepečený jahodový cheesecake s tvarohom
Ingrediencie
Korpus:
150 g drvených ovsených vločiek
100 g nasekaných vlašských orechov
1 čajová lyžička škorice
1,5 dcl rastlinného mlieka
Krém:
400 g nízkotučného tvarohu
45 g Fit-day protein smoothie jahody v čokoláde
200 g čerstvých jahôd
2 polievkové lyžice agávového sirupu
+ jahody na dozdobenie podľa chuti
Postup:
Pripravíme si tortovú formu. Pokiaľ nemáme už nadrvené ovsené vločky, rozmixujeme ich. K vločkám následne pridáme nasekané oriešky a škoricu, prilejeme mlieko a vytvoríme tuhú zmes, ktorú natlačíme na dno formy a necháme stuhnúť v chladničke.
Medzitým si pripravíme krém. Dohladka vyšľaháme tvaroh so zmesou smoothie a agávovým sirupom, pridáme rozmixované jahody a zapracujeme ich do vzniknutej zmesi.
Hotový krém rovnomerne nanášame na korpus a starostlivo uhladíme. Môžeme dozdobiť rozpolenými jahodami či ich tenkými plátkami.