To, že k sebe sychravé novembrové počasie a voňavý perník jednoducho patria, je fakt, rovnako ako to, že tento recept sa dosť možno stane vašim horúcim kandidátom na najobľúbenejší múčnik plný zdravých ingrediencií. A čo sme si pre vás pripravili? Kombináciu špaldovej múky a drvených ovsených vločiek, čokoládového proteínu, sladkého medu aj príjemne horkavého kakaa.
Čo budeme potrebovať?
Na perníkové cesto:
80 g špaldovej múky
40 g drvených ovsených vločiek
45 g Fit-day proteín premium čokoláda
30 g kvalitného kakaového prášku
400 ml rastlinného mlieka
4 lyžice medu
2 vajcia
1 balíček kypriaceho prášku do perníka
1 lyžička škorice
štipka soli
kokosový olej a trošku múky na vymazanie a vysypanie formy
Čím perník vylepšiť:
sušené ovocie (brusnice, hrozienka, nasekané datle), nadrvené/mleté orechy (vlašské, lieskové, mandle) alebo kakaové bôby
Postup:
Rúru predhrejeme na 170 °C a formu vymažeme lyžičkou kokosového oleja a vysypeme múkou. Vo väčšej mise zmiešame všetky sypké ingrediencie a postupne k nim pridáme mlieko, med a vajcia a prípadne aj sušené ovocie a orechy. Všetko starostlivo premiešame/premixujeme a hotové cesto (musí byť mierne tekuté) vlejeme do pripravenej formy. Perník necháme piecť asi 30 minút, kontrolujeme špajľou.
Ak sa do receptu pustíte a budete na výsledok patrične hrdí, nezabudnite svoj kuchársky um zvečniť a označiť nás na Instagramu alebo použiť hashtag #fitdayrecepty.