Ak potrebujete naozaj jednoduchý a časovo nenáročný recept na voňavý múčnik, ktorý vás nesklame ani v deň veľkej návštevy, vaše hľadanie je na konci. Túto vláčnu a tak akurát sladkú kakaovú bábovku sme za vás s veľkou ochotou vyskúšali, aby ste si mohli byť istí dokonalým výsledkom bez jedinej chyby. Rastlinné ingrediencie a extra porcie bielkovín sú už len vítaným bonusom, vďaka ktorému si na bábovke môže pochutnať o to viac stravníkov.
Čo budeme na bábovku potrebovať?
135 g celozrnnej špaldovej múky
65 g hrubej múky
30 g Fit-day proteín premium lieskový oriešok
75 g trstinového cukru
120 ml rastlinného oleja
240 ml rastlinného mlieka
1/2 balenia kypriaceho prášku do pečiva
4 lyžice kvalitného kakaového prášku
pár kvapiek vanilkovej arómy
ľanové vajcia (voda + mleté ľanové semienko)
Postup:
Najprv dáme predhriať rúru na 170 °C a pripravíme si ľanové vajcia: 8 lyžíc vody zmiešame s 3 lyžicami mletých ľanových semienok a necháme chvíľu napučiavať.
V mise medzitým starostlivo premiešame všetky sypké ingrediencie a následne pridáme rastlinný olej, mlieko, arómu i pripravené ľanové vajcia. Bábovkovú formu vymastíme olejom a vysypeme hrubou múkou alebo kokosom, rovnomerne do nej prelejeme cesto a dáme piecť na približne 40 minút. Bábovku kontrolujeme špajdľou – v prípade, že sa na špajli cesto nelepí, je múčnik hotový. Po krátkom vychladnutí môžeme bábovku dozdobiť podľa fantázie, napr. čokoládovou polevou, a podávať.
Ak sa do receptu pustíte a budete na výsledok patrične hrdí, nezabudnite svoj kuchársky um zvečniť a označiť nás na Instagramu alebo použiť hashtag #fitdayrecepty.