Luxusná kakaová bábovka s proteínom

Ak potrebujete naozaj jednoduchý a časovo nenáročný recept na voňavý múčnik, ktorý vás nesklame ani v deň veľkej návštevy, vaše hľadanie je na konci. Túto vláčnu a tak akurát sladkú kakaovú bábovku sme za vás s veľkou ochotou vyskúšali, aby ste si mohli byť istí dokonalým výsledkom bez jedinej chyby. Rastlinné ingrediencie a extra porcie bielkovín sú už len vítaným bonusom, vďaka ktorému si na bábovke môže pochutnať o to viac stravníkov.

 

Kúsky kakaovej bábovky preliate čokoládou na bielom tanieri, dozdobené práškovým kakaom, orechmi a hroznovým vínom

 

Čo budeme na bábovku potrebovať?

135 g celozrnnej špaldovej múky

65 g hrubej múky

30 g Fit-day proteín premium lieskový oriešok

75 g trstinového cukru

120 ml rastlinného oleja

240 ml rastlinného mlieka

1/2 balenia kypriaceho prášku do pečiva

4 lyžice kvalitného kakaového prášku

pár kvapiek vanilkovej arómy

ľanové vajcia (voda + mleté ​​ľanové semienko)

 

Postup:

Najprv dáme predhriať rúru na 170 °C a pripravíme si ľanové vajcia: 8 lyžíc vody zmiešame s 3 lyžicami mletých ľanových semienok a necháme chvíľu napučiavať.

V mise medzitým starostlivo premiešame všetky sypké ingrediencie a následne pridáme rastlinný olej, mlieko, arómu i pripravené ľanové vajcia. Bábovkovú formu vymastíme olejom a vysypeme hrubou múkou alebo kokosom, rovnomerne do nej prelejeme cesto a dáme piecť na približne 40 minút. Bábovku kontrolujeme špajdľou – v prípade, že sa na špajli cesto nelepí, je múčnik hotový. Po krátkom vychladnutí môžeme bábovku dozdobiť podľa fantázie, napr. čokoládovou polevou, a podávať.

Ak sa do receptu pustíte a budete na výsledok patrične hrdí, nezabudnite svoj kuchársky um zvečniť a označiť nás na Instagramu alebo použiť hashtag #fitdayrecepty. 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.