Najlepší banánový chlebíček s čokoládou a proteínom

Receptov na banánový chlebíček čiže banana bread existuje veľa a nie je sa čomu diviť – treba len pár ingrediencií, forma a chvíle pečenia a výživný múčnik je razom na svete. Navyše ide o vďačný spôsob, ako zachrániť aj zabudnuté prezreté banány. Ak ste medzi vyskúšanými receptami stále nenašli svojho favorita, alebo snáď chlebíček ešte nikdy neskúšali, trúfame si tvrdiť, že ten náš s kúskami čokolády, vanilkovým proteínom a javorovým sirupom čoskoro zvládnete aj naslepo.

 

Banánový chlebíček s čokoládou a škoricou

 

Čo budeme na banán bread potrebovať?

3 väčšie zrelé banány (asi 190 g)

90 g ovsenej múky

50 g Fit-day proteín performance vanilka

80 ml javorového sirupu

45 ml rozpusteného kokosového oleja

3 lyžice čokoládových kôstok (alebo drvených kakaových bôbov)

1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva

1 lyžička jedlej sódy

1 lyžička mletej škorice

 

Postup:

Rúru predhrejeme na 180 °C, formu na chlebíček zľahka vymastíme kokosovým olejom a necháme bokom. Banány olúpeme a v mise za pomoci vidličky roztlačíme na pyré. Do misy pridáme javorový sirup a olej a dobre premiešame. Následne prisypeme všetky suché ingrediencie, teda ovsenú múku, proteín, kypriaci prášok, jedlú sódu a škoricu. Akonáhle vznikne hladké cesto, prelejeme ho do pripravenej formy, posypeme čokoládou alebo kakaovými bôbmi a pečieme 35–45 minút alebo dozlatista.

Banánový chlebíček by mal v strede zostať vláčny a vlhký, je preto v poriadku, keď sa cesto na špajli mierne lepí. Pred krájaním necháme chlebíček úplne vychladnúť.

Ak sa do receptu pustíte a budete na výsledok patrične hrdí, nezabudnite svoj kuchársky um zvečniť a označiť nás na Instagramu alebo použiť hashtag #fitdayrecepty.  

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.