Že sú raňajky dôležitým štartom do nového dňa počujeme zo všetkých strán, čo si ich ale spríjemniť lahodným kúskom vláčneho múčnika s ovocím a čokoládou, ktorý zároveň obsahuje až 11 gramov proteínu na porciu a je navyše hotový počas chvíľky?
Lahodný dezert, rýchle raňajky aj výdatná desiata
Fit-day obnovuje obľúbený rad proteínových mugcakov, ktorý bol vylepšený do podoby novej, dokonalejšej a ešte lahodnejšej receptúry vrátane 3 originálnych príchutí s kúskami lyofilizovaného ovocia a čokolády. Vďaka vyváženému pomeru ingrediencií múčnik spoľahlivo zasýti a dodá energiu – preto sa hodí nielen ako rýchle raňajky, ale aj poctivá desiata po návrate z práce, školy či tréningu, alebo len tak na chuť ako maškrtenie bez výčitiek.
Mugcaky neobsahujú lepok, sóju a ani laktózu (použitá čokoláda je vegánska), teda sú vhodné aj pre tých, ktorých obmedzujú alergie. Na dezerte si, samozrejme, môžu pochutiť aj vegetariáni.
Len to najlepšie zloženie a nové príchute – dáte prednosť vanilke alebo malinám?
Prírodné zloženie bez umelých sladidiel, aróm a jednoducho akejkoľvek chémie nesklame nikoho, kto sa zaujíma o zdravý životný štýl a dbá na kvalitu potravín. V rámci príchutí neprídete o tradičnú čokoládu ani vanilku a vyskúšať môžete aj podmanivé spojenie malín v čokoláde.
Všetky tri zmesi na pečenie obsahujú vysokokvalitné ingrediencie – v každom mugcaku nájdete ideálne množstvo mikronizovaného hrachového proteínu, bezlepkové ovsené vločky, sušené kokosové mlieko, banán a vaječný bielok. Do čokoládových dezertov sme zároveň okrem prémiového ekvádorského kakaa pridali aj kúsky lahodnej 60 % horkej čokolády z Peru, ktorá sa počas pečenia rozpustí, a dodá tak múčniku na vláčnosti. Vo vanilkovom variante sa môžete tešiť aj na mleté mandle a aby bol malinový mugcake plný chuti skutočného ovocia, zvolili sme to lyofilizované.
Prečo práve lyofilizované maliny?
Obrovskou výhodou lyofilizácie čiže metódy sušením mrazom je skutočnosť, že takto spracované ovocie si okrem predĺženia doby trvanlivosti uchováva aj svoje nutričné hodnoty a prirodzenú chuť, vôňu aj farbu. V porovnaní s klasickým sušením pri vysokých teplotách sa môžete tešiť nielen na autentickejšiu chuť, ktorá evokuje čerstvé ovocie, ale aj nemalý obsah vitamínov, minerálov a vlákniny.
Maliny sú nielen príjemne sladkasté a zamatovo jemné, na 100 gramov v čerstvom stave obsahujú približne 6,5 gramov vlákniny a sú bohatým zdrojom vitamínu C a mangánu. Maliny pôsobia blahodarne na imunitu, podporujú trávenie a majú pozitívny vplyv aj na funkciu obličiek a močového mechúra – preto sú často súčasťou rôznych detoxikačných kúr.
Prirodzene sladkasté maliny navyše skvele kontrastujú s výraznou chuťou horkej čokolády.
Ľahká príprava? 2 minúty budú stačiť
Ak keď sa rad mugcakov rozrástol o nové príchute a ingrediencie, ľahká a extrémne nenáročná príprava zostala. Vďaka tomu si na voňavej a horúcej tortičke plnej bielkoviny a vlákniny môžete pochutiť aj počas rýchlych raňajok – na prípravu si stačí vyhradiť len dve minúty.
Dve odmerky zmesi na pečenie (45 g) je potrebné dohladka rozmiešať v hrnčeku s 50 ml vody (v prípade príchutí čokoláda a čoko-mint 60 ml vody) a vložiť do mikrovlnnej rúry na 1 minútu a 30 sekúnd pri výkone 900 W. Hotový mugcake už stačí len preklopiť na tanierik a môžete sa tešiť z vláčneho cesta a skvelej chuti.
Mugcake je možné pripraviť aj v rúre v silikónových formách na muffiny, čo sa hodí vo chvíli, keď plánujete raňajky pre viac osôb alebo pohostenie na rodinnú oslavu. Postup zostáva rovnaký, len je potrebné predhriať rúru na 180 °C a piecť mugcaky približne 30 minút.
V oboch prípadoch, samozrejme, možno dezert dochutiť a dozdobiť podľa vlastnej fantázie, aj keď výsledok vás nadchne už sám o sebe – siahnuť môžete napríklad po čerstvom ovocí, džeme, mede alebo javorovom sirupe.