Vedeli ste, že si quinú môžete vychutnať aj v sladkom prevedení, napríklad ako raňajky alebo ľahký obed? Quinou stačí krátko povariť v ryžovom mlieku, dochutiť škoricou a obľúbeným lesným ovocím a malý zázrak je na svete. Uznajte sami, že jednoduchšie to už byť nemôže.
Čo budeme na quinú potrebovať?
Na 1 obedovú alebo 2 raňajkové porcie:
100 g quinoy
130 ml ryžového mlieka
100 ml vody
lyžička mletej škorice
100 g lesného ovocia (môže byť aj mrazené)
Postup:
Quinú najskôr dôkladne prepláchneme, aby nemala horkú chuť. Potom ju dáme do hrnca, zalejeme mliekom a vodou, pridáme škoricu a privedieme do varu. Quinou priklopíme, stiahneme plameň a pomaly varíme 20 minút domäkka. Priebežne kontrolujeme a môžeme v prípade potreby doliať vodou. Podávame s čerstvým alebo mrazeným ovocím.
Recept je prevzatý z Jitkinho detoxu, ucelenej očistnej kúry na 20 dní, ktorá pomocou správne zvoleného jedálnička odľahčí telu. Ak sa do receptu pustíte a budete na výsledok patrične hrdí, nezabudnite svoj kuchársky um zvečniť a označiť nás na Instagramu alebo použiť hashtag #fitdayrecepty.