Cítite už jeseň vo vzduchu? V takom prípade je najvyšší čas upiecť jemný slivkový koláč so škoricou, ktorý prevonia celú kuchyňu a postará sa o hrejivú atmosféru. Základom nám bude tradičný hrnečkový recept, vylepšený o bezlepkové ingrediencie a extra porciu bielkovín vďaka dvom odmerkám prírodného proteínu bez obsahu alergénov. Veríme, že čerstvo upečený koláč upozadí každú hmlu i dážď.
Čo budeme potrebovať?
Na koláč:
45 g Fit-day proteín premium natural
2 hrnčeky bezlepkovej múky (ideálne zmes pohánkovej a kokosovej v pomere 1:1)
2 vajcia
5 lyžíc kokosového oleja alebo masla
1 a 3/4 hrnčeka rastlinného mlieka
1/2 balíčka kypriaceho prášku
1 lyžica trstinového cukru
2 lyžice škorice
2 hrnčeky rozpolených vykôstkovaných sliviek
Na dozdobenie:
lístky medovky, práškový trstinový cukor
TIP: Ak si chcete recept ešte o niečo vylepšiť, môžete pridať do cesta aj plátky mandlí alebo nimi pred pečením koláč posypať.
Postup:
Rúru predhrejeme na 180 °C. V mise zmiešame všetky sypké ingrediencie, teda múku, proteín, kypriaci prášok, cukor a škoricu. Do zmesi pridáme vajíčka, kokosový olej a prilejeme mlieko. Všetko starostlivo spojíme a vzniknuté cesto vlejeme do olejom vymastenej formy a rovnomerne ho rozotrieme. Povrch pokryjeme rozpolenými slivkami, šupkou nadol. Pečieme asi 40 minút alebo kým múčnik nezozlátne.
Hotový koláč necháme krátko vychladnúť a pred servírovaním môžeme ľahko pocukrovat alebo dozdobiť lístkami čerstvej medovky.
Ak sa do receptu pustíte a budete na výsledok patrične hrdí, nezabudnite svoj kuchársky um zvečniť a označiť nás na Instagramu alebo použiť hashtag #fitdayrecepty.