Nájsť si v predvianočnom zhone čas na kvalitné raňajky, ktoré bude zároveň všetkým chutiť, môže byť niekedy väčšia výzva ako reprezentatívne zabaliť mäkký darček. Našťastie pre vás máme riešenie v podobe poctivého proteínového mugcaku s kúskami horkej čokolády, preliateho brusnicovým rozvarom prevoňaným čerstvým pomarančom. Že to znie ako veľa práce? Nebojte, mugcake bude hotový do 5 minút a rozvar nezaberie viac ako trojnásobok – navyše si ho môžete pripraviť aj deň vopred a ráno už len žať obdivné pohľady.
Čo budeme potrebovať?
Na mugcake (2 porcie):
90 g Fit-day mugcake čokoládový
100 ml vody
+ nasekané oriešky alebo sušené brusnice podľa chuti
Na rozvar:
100 g čerstvých (mrazených) brusníc
2 lyžice javorového sirupu alebo medu
2 lyžice vody
1 lyžička čerstvo nastrúhanej pomarančovej kôry
štipka škorice
Postup:
Najprv si pripravíme brusnicový rozvar (kľudne aj deň vopred, ráno ho stačí len prihriať). Brusnice opláchneme pod vodou a vsypeme do hrnca. Pridáme javorový sirup a vodu a na miernom plameni premiešame asi 5 minút, kým brusnice nepustia šťavu, nezmäknú a rozvar nezačne hustnúť. Celý proces by mal trvať asi 5 minút. Hrniec odstavíme, zmes necháme krátko vychladnúť a na záver primiešame pomarančovú kôru a škoricu.
Zmes na mugcake vsypeme do dvoch väčších hrnčekov (1 porcia=45 g), zalejeme 50 ml vody a starostlivo premiešame. Pre ešte lepšiu chuť môžeme do cesta pridať aj obľúbené nasekané oriešky, ktoré budú v mugcaku príjemne chrumkať – skvelé sú ale aj sušené brusnice. Hrnčeky vložíme do mikrovlnnej rúry a zahrievame pri 900 W na 1,5 minúty. Hotové mugcaky preklopíme na tanierik a prelejeme pripraveným brusnicovým rozvarom, môžeme dozdobiť lístkom mäty alebo zľahka pocukrovať.
Ak sa do receptu pustíte a budete na výsledok patrične hrdí, nezabudnite svoj kuchársky um zvečniť a označiť nás na Instagramu alebo použiť hashtag #fitdayrecepty.