Pokiaľ hľadáte ľahký a jednoduchý recept, ktorým si spríjemníte napríklad víkendové dopoludnie, máme pre vás tip v podobe vláčnych a príjemne sladkastých kakaových muffinov, pritom bez štipky rafinovaného cukru.
Hlavná hviezda receptu? Lieskové orechy
Pretože v muffinoch nájdete množstvo lieskových orieškov, určite stojí za to pripomenúť pár benefitov, ktoré tieto populárne plody ponúkajú:
- zaujmú vysokým obsahom vitamínov skupiny B a vitamínu E (významný antioxidant),
- sú bohaté na minerály ako draslík, horčík, vápnik a zinok,
- predstavujú zdroj zdravých tukov,
- na 100 g obsahujú 15 g bielkoviny a 10 g vlákniny,
- skvele doplnia energiu.
Okrem toho orechy v muffinoch príjemne chrumkajú a skvele sa snúbia s chuťou kakaa. Kakaový prášok odporúčame prírodný, nealkalizovaný, ktorý si zachováva autentickú chuť (príjemne kyslastú) a predovšetkým obsah blahodarných zložiek.
Fitnes muffiny s extra porciou bielkovín
Pokiaľ zvlášť dbáte na zdravý životný štýl a ste pravidelným návštevníkom posilňovne, nie je nič lepšie než do cesta na muffiny pridať kvalitný proteínový prášok s vysokým obsahom bielkovín a dobrou vstrebateľnosťou. Z lahodných muffinov sa razom stanú fitnes muffiny, ktoré vám prídu vhod trebárs aj po tréningu.
Recept na jednoduché kakaové muffiny s lieskovými orechmi
Ingrediencie:
45 g Fit-day proteín premium lieskový oriešok
60 g nasekaných lieskových orechov + hrsť na posypanie
100 g ovsenej múky
60 g špaldovej múky
2 vajcia
2 lyžice medu
20 g orieškového masla
3 lyžičky kvalitného kakaového prášku
3 lyžičky prášku do pečiva
20 g kokosového oleja
180 ml rastlinného mlieka
+ horká čokoláda podľa chuti
Postup:
Rúru si predhrejeme na 180 °C. Vo väčšej mise zmiešame ovsenú a špaldovú múku, orechy, kakao, proteín a prášok do pečiva. V druhej mise vyšľaháme vajce, pridáme med, orieškové maslo, rozpustený kokosový olej a mlieko.
Obsah oboch mís následne spracujeme dohromady, dokiaľ nevznikne cesto redšej konzistencie, ktorým naplníme prichystané papierové košíčky alebo silikónové formičky. Posypeme nasekanými orechmi, môžeme dozdobiť aj kúskami čokolády a pečieme 30 – 40 minút.
Pred podávaním necháme vychladnúť.