Vláčne kakaové muffiny s lieskovými orechmi

Pokiaľ hľadáte ľahký a jednoduchý recept, ktorým si spríjemníte napríklad víkendové dopoludnie, máme pre vás tip v podobe vláčnych a príjemne sladkastých kakaových muffinov, pritom bez štipky rafinovaného cukru.

Hlavná hviezda receptu? Lieskové orechy

Pretože v muffinoch nájdete množstvo lieskových orieškov, určite stojí za to pripomenúť pár benefitov, ktoré tieto populárne plody ponúkajú:

  • zaujmú vysokým obsahom vitamínov skupiny B a vitamínu E (významný antioxidant),
  • sú bohaté na minerály ako draslík, horčík, vápnik a zinok,
  • predstavujú zdroj zdravých tukov,
  • na 100 g obsahujú 15 g bielkoviny a 10 g vlákniny,
  • skvele doplnia energiu.

Okrem toho orechy v muffinoch príjemne chrumkajú a skvele sa snúbia s chuťou kakaa. Kakaový prášok odporúčame prírodný, nealkalizovaný, ktorý si zachováva autentickú chuť (príjemne kyslastú) a predovšetkým obsah blahodarných zložiek.

Fitnes muffiny s extra porciou bielkovín

Pokiaľ zvlášť dbáte na zdravý životný štýl a ste pravidelným návštevníkom posilňovne, nie je nič lepšie než do cesta na muffiny pridať kvalitný proteínový prášok s vysokým obsahom bielkovín a dobrou vstrebateľnosťou. Z lahodných muffinov sa razom stanú fitnes muffiny, ktoré vám prídu vhod trebárs aj po tréningu.

 

Kakaové muffiny s čokoládou a lieskovými orieškami vo formičkách s jutovú látkou

 

Recept na jednoduché kakaové muffiny s lieskovými orechmi

Ingrediencie:

45 g Fit-day proteín premium lieskový oriešok

60 g nasekaných lieskových orechov + hrsť na posypanie

100 g ovsenej múky

60 g špaldovej múky

2 vajcia

2 lyžice medu

20 g orieškového masla

3 lyžičky kvalitného kakaového prášku

3 lyžičky prášku do pečiva

20 g kokosového oleja

180 ml rastlinného mlieka

 + horká čokoláda podľa chuti

 

Postup:

Rúru si predhrejeme na 180 °C. Vo väčšej mise zmiešame ovsenú a špaldovú múku, orechy, kakao, proteín a prášok do pečiva. V druhej mise vyšľaháme vajce, pridáme med, orieškové maslo, rozpustený kokosový olej a mlieko. 

Obsah oboch mís následne spracujeme dohromady, dokiaľ nevznikne cesto redšej konzistencie, ktorým naplníme prichystané papierové košíčky alebo silikónové formičky. Posypeme nasekanými orechmi, môžeme dozdobiť aj kúskami čokolády a pečieme 30 – 40 minút.

Pred podávaním necháme vychladnúť.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.