Vláčne mrkvové muffiny s vlašskými orechmi

Aby ste upiekli muffiny, po ktorých nezostane viac ako pár omrviniek, nemusí obsahovať veľa cukru alebo krému – s naším receptom to ide zdravšie a úspech je pritom zaručený. O dokonalú vláčnosť muffinov sa postará šťavnatá mrkva a jablčné pyré, zatiaľ čo štruktúru ozvláštnia chrumkavé vlašské orechy, chia semienka a sladké hrozienka. Pokiaľ vám do budúceho dňa náhodou nejaké zostanú, stane sa z nich perfektná desiata do práce alebo školy.

 

Dozlatista upečené muffiny vyskladané na tanieri proti šedému pozadiu

 

Čo budeme na muffiny potrebovať?

200 g hladkej špaldovej múky

45 g Fit-day proteín premium natural

2 stredne veľké mrkvy nastrúhané najemno

120 g jablčného pyré

80 g trstinového cukru

2 lyžice rozpusteného kokosového oleja

2 lyžice chia semienok

kôra z 1/2 citróna

50 g vlašských orechov nasekaných nadrobno

hrsť hrozienok

1 balíček kypriaceho prášku do pečiva

150 ml vody

štipka soli

 

Postup:

Rúru predhrejeme na 190 °C a pustíme sa do prípravy cesta. V mise zmiešame všetky sypké ingrediencie a následne k nim pridáme nastrúhanú mrkvu, jablčné pyré, kokosový olej a vodu. Vypracujeme hladké cesto, ktoré rovnomerne rozdelíme do pripravených muffinových formičiek alebo košíčkov, ideálne silikónových. Cesto nesmie byť príliš husté, ani riedke. Plech s naplnenými formičkami vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 25–35 minút, kým muffiny nezozlátnu a na povrchu nie sú pevné. Necháme krátko vychladnúť a môžeme podávať.

Ak sa do receptu pustíte a budete na výsledok patrične hrdí, nezabudnite svoj kuchársky um zvečniť a označiť nás na Instagramu alebo použiť hashtag #fitdayrecepty.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.