Makadamové orechy celé RAW BIO 500 g
Podrobný popis
MAKADAMOVÉ ORECHY CELÉ RAW BIO 500 G
Čo sú to BIO makadamové orechy?
Zlatisté orechy so sladkastou smotanovou chuťou, perfektným tvarom a chrupnutím, ktoré nemožno prepočuť. Makadamy patria medzi najdrahšie orechy na svete (a to hlavne pre náročnosť ich pestovania), za luxusný chuťový zážitok ale rozhodne stoja. Ponúkame ich v BIO a raw kvalite, teda vôbec v tej najlepšej kondícii.
Balenie obsahuje vybrané orechy s veľkosťou 13–16 mm štýlu 1, ktorý je spoločne so štýlom 0 zárukou najvyššej akosti na trhu. Plody sú v takom prípade v 90 % celé, nepolené a bez zlomkov. Rozdiel je, samozrejme, poznať nielen vo vzhľade, ale aj v chuti.
Makadamové orechy plodí celoročne zelený strom zvaný makadamia (Macadamia Integrifolia), pôvodom z austrálskych dažďových pralesov. Dnes sa pestuje aj v Indonézii, Juhoafrickej republike, Keni, Brazílii alebo na Havaji. Aj keď jediný strom dokáže vyprodukovať desiatky kilogramov orechov, ide o náročný a zdĺhavý proces. Môže trvať až 10 rokov, než strom začne plodiť, samotné makadamy bežne dozrievajú 7 mesiacov, pri zbere je dôležité vyčkať, až zrelé plody spadnú na zem a ich extrémne tvrdá šupka sa odstraňuje iba strojovo.
Prečo si vybrať makadamové orechy?
Makadamy sú bohaté na tuky, ide však najmä o kvalitné mononenasýtené tuky, ktoré sú pre zdravie nevyhnutné. Oproti tomu majú nízky obsah sacharidov (4 g/100 g orechov), čo oceníte nielen pri low-carb diéte. V jadrách orechov nájdeme aj vlákninu a esenciálne aminokyseliny, teda základné stavebné látky bielkovín. Už pár kúskov navyše dokáže organizmus dlhodobo zasýtiť, takže sa ich len tak neprajete a o prísun energie bude tiež postarané.
Pre koho sú makadamové orechy určené?
BIO makadamové orechy sú tým pravým maškrtením pre všetkých, ktorí si potrpia na prémiovú kvalitu a skutočný zážitok z chuti. Vďaka nutričným hodnotám tiež zapadnú do každého zdravého jedálneho lístka a chýbať by vám nemali ani vtedy, pokiaľ hľadáte výživnú desiatu medzi jedlami, na cestách alebo pri športe.
Možnosti využitia:
- len tak, keď je chuť, aj v kombinácii s inými orechmi alebo sušeným ovocím
- pečenie, dezerty a sladké recepty
- obohatenie raňajkových kaší, müsli, granoly a jogurtov
- príprava zeleninových aj ovocných šalátov
TIP: Pri namočení makadamov vo vode s izbovou teplotou s troškou soli a citrónovej šťavy sa orechy stávajú lepšie stráviteľnými, výživnejšími a krehkejšími. Namáčajte ich asi 2 hodiny. Pre viac informácií si prečítajte náš článok o tom, prečo a ako orechy namáčať.
Zloženie: jadrá makadamových orechov BIO
Krajina pôvodu: Keňa
Upozornenie: Výrobok môže obsahovať úlomky škrupín, arašidy a iné škrupinové plody, sezam, lepok a SO2.
VÝŽIVOVÉ HODNOTY
SK: Priemerné výživové hodnoty: | na 100 g |
---|---|
Energetická hodnota |
3010 kJ 731 kcal |
Tuky |
73 g |
- nasýtené mastné kyseliny | 10,3 g |
- mononenasýtené mastné kyseliny | 57,1 g |
- polynenasýtené mastné kyseliny | 1,7 g |
Sacharidy | 4 g |
- cukor | 2 g |
Vláknina | 11,4 g |
Bielkoviny | 8,8 g |
Soľ | 0 g |
Dodatočné parametre
Kategória: | Orechy BIO |
---|---|
Záruka: | 1 rok |
Položka bola vypredaná… |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.