Mandle nelúpané natural BIO 500 g
Podrobný popis
MANDLE NELÚPANÉ NATURAL BIO 500 G
Čo sú to nelúpané BIO mandle natural?
Krehké nepražené jadrá vysokej kvality, ktoré si vďaka šetrnému spracovaniu zachovali sladkú krémovú chuť a šťavnatosť. Pretože sú mandle nelúpané, neprídete o extra porciu vlákniny – tá sa totiž v najväčšej miere skrýva práve v tenkej hnedej šupke.
Balenie obsahuje iba starostlivo triedené kúsky vo veľkosti 12–14 mm.
Mandľa obyčajná je 4–10 metrový strom, vzácnejšie ker, príbuzná broskyne, čerešne alebo trebárs slivky. Aj keď sa mandle pôvodne vyskytovali iba na území Severnej Afriky a Západnej Ázie, dnes ich nájdeme po celom svete – v blízkosti Stredozemného mora aj plano rastúce. Pokiaľ máte radi mandle, možno vás prekvapí, že až v 75 % prípadov si pravdepodobne pochutnávate na plodoch zo Spojených štátov amerických, ktoré s prehľadom držia svetové prvenstvo v ich produkcii. Mandle pestované v Európe potom najčastejšie pochádzajú zo slnečného Španielska.
Prečo si vybrať mandle?
Nie je náhoda, že mandle patria medzi najobľúbenejšie a najviac pestované orechy na svete (vo väčšom množstve sa produkujú iba arašidy). Sú bohaté na zdravé tuky, vlákninu a zaujmú vysokým podielom bielkovín (v 100 g orechov ich je viac ako 21 g). V jadrách sú zastúpené aj minerálne látky, ako vápnik alebo železo a sú tiež skvelým zdrojom dlhodobej energie. Vhod môžu prísť aj pri detoxikácii organizmu.
Pre koho sú mandle určené?
Nepražené a nesolené BIO mandle nadchnú každého, kto sa nechce uspokojiť s bežne dostupnou supermarketovou kvalitou a hľadá skutočne lahodné orechy výraznej farby a vône. Ideálne pre športovcov a študentov na doplnenie energie, aj pre nadšencov do pečenia vďaka ich sladkej chuti a bezchybnému vzhľadu.
Možnosti využitia:
- len tak, keď je chuť, aj v kombinácii s inými orechmi alebo sušeným ovocím
- pečenie, dezerty a sladké recepty
- obohatenie raňajkových kaší, müsli, granoly a jogurtov
- výroba domáceho mandľového mlieka, masla alebo múky
- príprava zeleninových aj ovocných šalátov
TIP: Pri namočení mandlí vo vode s izbovom teplotou s troškou soli a citrónovej šťavy sa orechy stávajú lepšie stráviteľnými, výživnejšími a krehkejšími. Namáčajte ich po dobu 2–4 hodín. Pre viac informácií si prečítajte náš článok o tom, prečo a ako orechy namáčať.
TIP 2: Pokiaľ by ste sa predsa len chceli šupky mandlí zbaviť (napr. pri pečení alebo zdobení dezertov), jadrá stačí zaliať vriacou vodou a nechať pár minút odstáť. Po zliati vody každú mandľu ľahko stlačte medzi prstami (od užšej k širšej časti) a plod zo šupky sám ochotne vykĺzne.
Zloženie: jadrá mandlí nelúpané natural BIO
Krajina pôvodu: EÚ
Upozornenie: Výrobok môže obsahovať úlomky škrupín, arašidy a iné škrupinové plody, sezam, lepok a SO2.
VÝŽIVOVÉ HODNOTY
SK: Priemerné výživové hodnoty: | na 100 g |
---|---|
Energetická hodnota |
2558 kJ 611 kcal |
Tuky |
50,6 g |
- nasýtené mastné kyseliny | 3,8 g |
Sacharidy | 16,9 g |
- z toho cukry | 4,9 g |
Vláknina | 10,4 g |
Bielkoviny | 21,9 g |
Soľ | 0 g |
Dodatočné parametre
Kategória: | Orechy BIO |
---|---|
Záruka: | 1 rok |
Položka bola vypredaná… |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.