Vlašské orechy polovice BIO 500 g
Podrobný popis
VLAŠSKÉ ORECHY POLOVICE BIO 500 G
Čo sú to BIO vlašské orechy?
Vláčne orechy výraznej svetlej farby (čím svetlejší odtieň, tým vyššia akosť), ktoré vás príjemne prekvapia svojou jemnou krémovou chuťou.
Vďaka šetrnému spracovaniu môžeme zaručiť, že balenie z 80 % obsahuje celé polovice orechov a nie ich zlomky.
Orech kráľovský je rozložitý strom dorastajúci do výšky až 45 metrov s pôvodom v oblasti Balkánu a Prednej a Centrálnej Ázie, u nás sa jeho pestovanie rozšírilo v priebehu raného stredoveku. Dospelý strom dokáže za rok bežne vyprodukovať aj 50 kilogramov orechov. Pri zbere je nutné počkať, až orechy samovoľne vypadnú zo zeleného obalu a doputujú len v škrupine až na zem – len tak je možné s istotou určiť, že sú dokonale zrelé.
Prečo si vybrať vlašské orechy?
Podobne ako v prípade iných orechov, ponúkajú aj vlašiaky vysoký obsah zdraviu prospešných tukov. Zo 100 gramov jadier je možné získať aj viac ako 16 gramov kvalitných rastlinných bielkovín alebo 5 gramov vlákniny. Okrem toho za každej situácie dodajú energiu a nájdeme v nich aj draslík.
Pre koho sú vlašské orechy určené?
Živinami nabité orechy v BIO kvalite skvele zapadnú do jedálneho lístka všetkých, ktorí žijú aktívne a naplno – nech už ako rýchla desiata v priebehu dňa, na zahnanie chuti na sladké alebo ako súčasť komplexnejších pokrmov a pečenia. Práve v poslednej spomínanej oblasti môžete využiť ich potenciál naplno: vlašské orechy nesmú chýbať v štrúdli, bábovke, rezoch, cukrovinkách ani tortovom korpuse či kréme. Pokiaľ teda radi pečiete, nie je čo riešiť.
Možnosti využitia:
- len tak, keď je chuť, aj v kombinácii s inými orechmi alebo sušeným ovocím
- pečenie, dezerty a sladké recepty
- obohatenie raňajkových kaší, müsli, granoly a jogurtov
- výroba masla, oleja alebo múky
- príprava zeleninových aj ovocných šalátov
TIP: Pri namočení vlašských orechov vo vode s izbovou teplotou s troškou soli a citrónovej šťavy sa orechy stávajú lepšie stráviteľnými, výživnejšími a krehkejšími. Namáčajte ich asi 4 hodiny. Pre viac informácií si prečítajte náš článok o tom, prečo a ako orechy namáčať.
Zloženie: jadrá vlašských orechov BIO
Krajina pôvodu: EÚ
Upozornenie: Výrobok môže obsahovať úlomky škrupín, arašidy a iné škrupinové plody, sezam, lepok a SO2.
VÝŽIVOVÉ HODNOTY
SK: Priemerné výživové hodnoty: | na 100 g |
---|---|
Energetická hodnota |
2941 kJ 713 kcal |
Tuky |
69,3 g |
- nasýtené mastné kyseliny | 6,3 g |
Sacharidy | 3,4 g |
- cukor | 3,1 g |
Vláknina | 5,4 g |
Bielkoviny | 16,2 g |
Soľ | 0,4 g |
Dodatočné parametre
Kategória: | Orechy BIO |
---|---|
Záruka: | 1 rok |
Položka bola vypredaná… |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.