Quinoa trojfarebná BIO 500 g
Podrobný popis
Quinoa trojfarebná BIO 500 g
Čo je to BIO trojfarebná quinoa?
Našu BIO zmes tvorí z 34 % najrozšírenejšia biela quinoa, z 33 % červená a zo zvyšných 33 % čierna, všetky pestované v rámci ekologického poľnohospodárstva. Výsledkom je perfektný mix chuti aj farieb, ktoré rozžiaria každý pokrm. Aj keď sa jednotlivé druhy quinoy chuťovo mierne líšia, všeobecne môžeme jej chuť označiť za neutrálnu až ľahko orieškovú. Práve pre svoju neutralitu je možné quinú v kuchyni skombinovať prakticky s čímkoľvek, veľmi chutná a výživná je napríklad v spojení so strukovinami.
Quinoa, známa tiež ako mrlík čílsky, je pseudoobilovina s pôvodom v horských oblastiach Južnej Ameriky, kde tvorila jednu zo základných plodín starovekých civilizácií – práve preto ju Inkovia označovali za matku zŕn. Dnes ide o populárnu a nutrične zaujímavú superpotravinu, veľkosťou podobnou sezamovému semienku a zrnku prosa.
Prečo si vybrať quinou?
Quinoa obsahuje kvalitné bielkoviny bohaté na esenciálne aminokyseliny, čo z nej robí perfektný rastlinný zdroj proteínu vhodný aj pre vegetariánov a vegánov a obľúbená je aj pre svoj podiel vlákniny. Zároveň je ľahko stráviteľná, prirodzene bezlepková a nespôsobuje nadúvavosť. Samotnú prípravu quinoy nejde opísať inak ako ako časovo nenáročnú – stačí 15 minút.
Pre koho je trojfarebná quinoa určená?
Každému, kto hľadá univerzálnu surovinu s jednoduchou prípravou, ktorá po všetkých stránkach zapadne do zdravého jedálnička a oživí dobre známe pokrmy.
Možnosti využitia:
- príloha k rôznym pokrmom, vhodná ale aj ako základ hlavného jedla (napr. namiesto ryže, bulguru alebo kuskusu)
- príprava sladkých i slaných kaší a nákypov
- obohatenie šalátov a pečenie
- zahustenie polievok
- na klíčenie
Zloženie: quinoa trojfarebná BIO
Krajina pôvodu: Peru
Upozornenie: Výrobok môže obsahovať úlomky škrupín, arašidy a iné škrupinové plody, sezam, lepok a SO2.
Dodatočné parametre
Kategória: | Varenie a pečenie BIO |
---|---|
Záruka: | 1 rok |
Položka bola vypredaná… |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.